Ga terug

Snelle apfelstrudel

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd35 minuten
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 6 vellen filodeeg
  • 250 gram appelblokjes ongeveer 2 appels - ik gebruik Gala
  • 200 gram peerblokjes 1 grote (niet al te rijpe peer - ik gebruik Comice)
  • 30 gram gezouten roomboter
  • 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
  • 1/8 theelepel gemberpoeder
  • 1/8 theelepel kardemompoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 steranijs
  • 1/2 vanillestokje
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 4 bastognekoeken
  • olijfolie

Voor erbij

  • vanille-ijs

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smelt de boter in een koekenpan en voeg de fruitblokjes toe.
  • Strooi de suiker erover en voeg steranijs, gemberpoeder, kardemompoeder, en kaneel toe.
  • Snijd het vanillestokje open en rasp de zaadjes er met de punt van een mes uit. Voeg de zaadjes ook toe.
  • Hussel alles door elkaar. Gaar het fruit 5 minuten op laag vuur.
  • Doe de bastognekoeken in je keukenmachine en meng tot een fijn kruim.
  • Verwijder de steranijs en kieper het bastognekoekkruim in de pan. Roer alles goed door, zodat het kruim het vocht goed opneemt. Haal de pan van het vuur en laat een beetje afkoelen, terwijl jij met het filodeeg aan de slag gaat.
  • Zet een bakplaat klaar en leg daar een vel bakpapier op. Vet het bakpapier in met wat olijfolie en leg daar het eerst vel filodeeg op. Smeer het vel in met olijfolie en leg je 2e vel erop. Smeer ook dit 2e vel in met olie en leg dan het 3e vel erop. Herhaal dit proces voor alle 6 vellen.
  • Schep de vulling uit de pan op één kant van het filodeeg. Rol het vervolgens op tot een mooie strudel en vouw de boven- en onderkant mooi onder de strudel. Smeer de bovenkant van de strudel ook in met een beetje olie. Schuif de bakplaat in de oven en bak de strudel 30 tot 35 minuten in je oven (in mijn oven was hij bij 33 minuten perfect). Enjoy!