Ga terug

Rijstsalade à la Marie

Voorbereidingstijd25 minuten
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 250 gram rijst
  • 1 avocado
  • 4 eetlepels mais
  • 1 rode paprika
  • 3 augurken
  • 1/2 komkommer

Voor de vinaigrette

  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • zout en peper

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (zal zo'n 13 à 15 minuten zijn).
  • Snijdt in de tussentijd de groente in kleine blokjes (of iets grotere blokjes - als je Marie haar stijl exact wilt volgen).
  • Maak de dressing: hussel olie, azijn, mosterd en honing goed door elkaar in een kommetje, totdat je een mooie lichtbruine samenhangende vinaigrette hebt. Breng op smaak met zout en peper. Let op: mag best een beetje uitgesproken zijn qua smaak. De rijst verzacht het.
  • Giet de gekookte rijst af. Doe het terug in de pan en doe een deksel op de pan. Laat even 10 minuten rusten. Kieper dan de rijst in een grote kom. Voeg alle groente toe en giet de vinaigrette erover. Hussel alles door elkaar en serveer. Namens Marie en mij: Bon appetit!

Notities

Adapted from Marie