Ga terug

Gekrulde wortelsalade met geitenkaas en walnoot

Voorbereidingstijd15 min
Porties: 2
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 4 middelgrote wortelen = ongeveer 250 gr slingers
  • 1 courgette = ongeveer 100 gr slingers
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels witte balsamico azijn
  • 1 theelepel grof zeezout
  • een paar flinke draaien aan de pepermolen

Voor het serveren

  • 50 gram zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels grofgehakte walnoot
  • olijfolie
  • witte balsamico azijn

Instructies

  • -Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een bakplaat klaar met daarop een vel bakpapier.
  • Snijd je wortels en courgette in slingers (of halve maantjes :-)) en doe alles in een kom. Giet de olijfolie en azijn erbij en voeg royaal zout en peper toe. Hussel alles goed door elkaar. Bedek de bakplaat met de sliertjes en schuif hem vervolgens in de oven. Gaar de groente 7 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat de sliertjes afkoelen. Je kunt de salade tot hier van tevoren bereiden. Zet de groentesliertjes dan tot gebruik afgedekt weg (in de koelkast).
  • Vlak voor het serveren schep je de wortelslingers op een groot bord of schaal. Brokkel de geitenkaas erover en garneer met de stukjes walnoot. Om het geheel af te maken sprenkel ik zelf nog een beetje extra olijfolie en balsamico over het geheel, maar dit kan je uiteraard ook achterwege laten. Bon appetit!

Notities

Voor het bereiden van deze salade heb je een spiraalsnijder nodig.
Adapted from Alyssa and Carla