Ga terug

Homemade Orange curd

Voorbereidingstijd15 min
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 250 gram gezouten roomboter
  • 500 gram suiker
  • 2 Ć  3 sinaasappels 150ml sinaasappelsap
  • 6 eieren
  • 4/5 schone uitgekookte/gesteriliseerde jampotten

Instructies

  • Pers de sinaasappels. Als het goed is heb je ongeveer 150 ml.
  • Klop de eieren los.
  • Smelt 250 gram roomboter in een pan, op laag vuur. Voeg de suiker toe en roer goed, totdat de suiker enigzins gesmolten is. Dit duurt ongeveer 3 minuten.
  • Voeg 150 ml sinaasappelsap en giet de losgeklopte eieren -door een zeef-in de pan. Goed roeren.
  • Het vuur (ik gebruik het kleinste pitje) mag nu wat hoger, maar roer constant, want anders brandt het aan. Roer ongeveer 7 minuten, totdat het mengsel dikker wordt. Het zit dan tegen de kook aan. Let op: het mag niet echt koken.
  • Giet de orange curd in de schone jampotten, draai de deksels erop en laat afkoelen.

Notities

Dit recept is goed voor ruim 4 jampotten. Dus zorg dat je genoeg schone/gesteriliseerde potten klaar hebt staan.