Ga terug

Pittige wortel en venkel uit de oven

Voorbereidingstijd40 min
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 250 gram wortels
  • 1 venkelknol
  • 1/2 theelepel Harissa
  • 2 eetlepels olijfolie
  • rasp & sap van 1/2 sinaasappel
  • 1/2 theelepel zeezoutvlokken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de wortels en snijd ze in reepjes van 1cm dik.
  • Snijd de venkel verticaal doormidden en vervolgens in repen van 1cm dik.
  • Doe de reepjes wortel en venkel in een kleine braadslee.
  • Meng harissa, olie, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en zeezoutvlokken goed door elkaar in een kommetje.
  • Giet de pittige olie over de wortel en venkel. Hussel alles goed door elkaar. Zorg dat alle reepjes bedekt zijn met een beetje olie.
  • Gaar de groente 40 minuten in de oven. Let op: Hussel alles halverwege de gaartijd nog even een keertje door elkaar. Enjoy!

Notities

Adapted from Nigella Lawson