Ga terug

Tuinbonen met koriander

Voorbereidingstijd15 minuten
Porties: 1
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 300 gram tuinbonen gepeld
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui fijngehakt
  • sap van 1 citroen
  • 1/2 theelepel suiker
  • 2 eetlepels eetlepels fijngehakte verse koriander
  • peper en zout

Voor erbij - indien lunchgerecht

  • pitabrood

Instructies

  • Kook de tuinbonen 10 minuten en giet ze af. Laat ze heel even afkoelen en dop ze. Dan heb je gladde felgroene dubbelgedopte boontjes.
  • Verwarm de olijfolie in een middelgrote koekenpan op laag vuur. Fruit hierin de ui zo'n minuut of 5, totdat de stukjes mooi glazig zien. Voeg dan de bonen toe. Roer alles goed door elkaar en verwarm de bonen een paar minuten.
  • Voeg dan citroensap en suiker toe. Roer en proef. Breng het geheel goed op smaak met zout en peper. Strooi de koriander erover. Hussel alles nog even goed door elkaar. Schep het op een schaaltje en serveer als bijgerecht. Ook lekker als lunch met wat pitabrood erbij. Bon appetit.

Notities

Adapted from De Souk - Halma Hage