Ga terug

Banoffee

Voorbereidingstijd2 uur 30 minuten
Porties: 8
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

Voor de bodem

  • 100 gram gezouten roomboter + extra voor invetten springvorm
  • 150 gram kaakjes theebiscuitjes
  • 75 gram bastognekoeken

Voor de vulling

  • 3 bananen
  • 1 blik +/- 400 gram Dulce de Leche (of gekarameliseerde gecondenseerde melk - zie mijn blogpost van 20/6)
  • 400 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel vanille extract

Indien gewenst - voor het serveren

  • 1 banaan
  • cacaopoeder en/of chocokrullen

Instructies

  • Zet een springvorm klaar. Ik gebruik een springvorm van 26 cm. Bekleed de bodem met bakpapier en vet de bodem en randen in met een beetje boter.
  • Smelt de boter op laag vuur in een steelpannetje. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine. Roer de koekkruimels door de gesmolten boter en stort het geheel in de springvorm. Verdeel het goed over de bodem en druk het stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet 15 minuten in de koelkast.
  • Snijd de bananen in plakjes.
  • Klop de slagroom met de suiker en vanille extract stijf.
  • Open het blik Dulce de leche (of gekarameliseerde gecondenseerde melk) en roer de karamel even een beetje los in het blik.
  • Haal de taartvorm uit de koelkast. Bedek de bodem met plakjes banaan. Schep dan de karamelpasta erop en smeer het goed uit over het geheel. Voeg dan de slagroom toe en strijk het mooi gelijkmatig glad.
  • Dek de taart af met huishoudfolie en laat hem minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Bedek de taart voor het serveren indien gewenst met nog wat plakjes banaan en/of cacaopoeder of chocokrullen. Enjoy!