Ga terug

Pasta met gegrilde perzik en basilicumolie

Voorbereidingstijd10 min
Porties: 2
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 150 gram tagliatelle uit het versvak
  • 2 perzikken rijp, maar niet te zacht
  • 5 gepelde walnoten 10 helften
  • 30 gram halfharde schapenkaas ik gebruik 'Ossau Iraty

Voor de basilicumolie

  • klein bosje verse basilicum 10 gram aan blaadjes
  • 1 eetlepel witte balsamico azijn
  • 5 eetlepels olijfolie +extra voor invetten perzikpartjes

Instructies

  • Maak eerst de basilicumolie. Pureer de basilicumblaadjes met de balsamicoazijn en olie in je keukenmachine.
  • Kook de pasta, volgens de aanwijzingen op de verpakking, beetgaar.
  • Snijd de schapenkaas in kleine blokjes.
  • Verhit de grillplaat (of -pan) op hoog vuur. Snijd de perzikken in vieren, verwijder de kwarten van de pit. Snijd de kwarten nogmaals doormidden in de lengte. Je hebt nu dus 8 partjes per perzik.
  • Bestrijk de partjes met een beetje olijfolie en grill ze 1 minuut per kant op de grillplaat.
  • Giet de pasta af en roer er driekwart van de basilicum olie doorheen.
  • Schep de pasta op de borden. Leg de gegrilde perzikpartjes en blokjes schapenkaas erop. Verdeel de stukjes walnoot erover en besprenkel met de resterende basilicumolie. Bon appetit!