Ga terug

Tomaten Pesto

Voorbereidingstijd2 minuten
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 3 takjes verse basilicum
  • 20 gram pijnboompitten
  • 1 teen knoflook in stukjes gesneden
  • 30 gram zongedroogde tomaten in stukjes gesneden
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1/2 theelepel peper
  • 45 gram parmezaanse kaas blokje - in stukken gesneden
  • 50 ml olijfolie extra vierge

Instructies

  • Doe de basilicum, pijnboompitten, knoflook, zongedroogde tomaat, tomatenpuree, balsamico azijn, peper en stukken parmezaanse kaas in een keukenmachine. Pureer.
  • Giet de olijfolie erbij. Pureer nog even tot je een mooie massa hebt. Klaar!
  • Je kunt de pesto in een jampotje gieten en afgedekt ongeveer een week bewaren in de koelkast.