Ga terug

Pastinaak spinazie soep

Voorbereidingstijd20 minuten
Porties: 2
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 500 gram pastinaak
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 liter groentebouillon
  • 150 gram bladspinazie
  • 1 theelepel garam masala
  • flinke snuf nootmuskaat van een bolletje
  • zout en peper

Instructies

  • Schil de pastinaak en snijd in blokjes. Verwijder het velletje van de knoflook en snijd doormidden.
  • Verwarm de olijfolie in een soeppan en voeg de pastinaak en de knoflook toe. Giet de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Zet, zodra het geheel kookt, het vuur lager en doe een deksel op de pan. Laat het geheel 15 minuten pruttelen.
  • Voeg dan de spinazie toe. Doe ook de garam masala erbij. Laat nog 5 minuten pruttelen.
  • Pureer de soep en voeg een flinke snuf vers geraspte nootmuskaat toe.
  • Breng het geheel op smaak met zout en peper. Bon appetit!
  • (mocht je de soep te dik vinden - dan kan je hem uiteraard een beetje verdunnen met wat water)

Notities

Adapted from Nigella Lawson