Ga terug

Pastinaaksoep met prei en gember

Bereidingstijd40 minuten
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 100 gram prei
  • 350 gram pastinaak
  • 10 gram geschilde verse gember
  • 100 ml witte wijn
  • 700 ml groentebouillon
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper

Instructies

  • Snij de prei in ringen. Schil de pastinaak en snij hem in grove blokken.
  • Hak de gember in hele fijne stukjes. Je heb nu als het goed is één hélé volle eetlepel gemberstukjes.
  • Verwarm 2 eetlepels olijfolie in de soeppan en voeg de prei en gember toe. Bak deze 3 minuten, al roerend, op middelhoog vuur.
  • Knijp de knoflook uit boven de pan en voeg de pastinaak toe. Roer en bak alles nog 7 minuten op laag vuur.
  • Giet dan de wijn en bouillon erbij en draai het vuur hoog. Breng het geheel aan de kook.
  • Draai het vuur, zodra de soep kookt, laag en doe een deksel op de pan.
  • Laat de soep 30 minuten pruttelen, totdat de pastinaak mooi zacht is.
  • Pureer de soep met een staafmixer (of in de keukenmachine) en breng op smaak met zout en peper. Bon appetit!

Notities

Adapted from De Soepbijbel