Ga terug

Pot vol brownies met stukjes walnoot

Voorbereidingstijd5 min
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

Voor de pot (ik gebruik een Franse pot - hou grootte HAK pot van 710ml aan)

  • 150 gram bloem
  • 135 gram bruine basterdsuiker
  • 135 gram witte basterdsuiker
  • 1 theelepel zout
  • 40 gram cacaopoeder
  • 120 gram chocolade stukjes ik gebruik een combi van wit, melk en puur
  • 50 gram walnootstukjes

Toevoegen - voor het maken van de brownies

  • 3 eieren
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 1 theelepel vanille extract
  • beetje boter

Instructies

Voor mooie laagjes in de pot houd je de volgende volgorde aan

  • 75 gram bloem + het zout
  • 40 gram cacaopoeder
  • 75 gram bloem
  • 50 gram stukjes walnoot
  • 135 gram bruine basterdsuiker
  • 135 gram witte basterdsuiker
  • 120 gram pure, melk en/of witte chocoladestukjes

Om de brownies te maken

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Leeg de pot in een kom en voeg 3 eieren, 150 zonnebloemolie en een theelepel vanille extract toe. Roer alles goed door elkaar, totdat je een mooi beslag hebt.
  • Vet een bakblik in met een beetje boter en bekleed het met bakpapier.
  • Giet het beslag in het bakblik en schuif het in het midden van de oven.
  • Bak de brownies 25 minuten. Haal het bakblik uit de oven en laat afkoelen. Snijd in mooie blokjes en genieten maar.

Notities

Let op: Als je de pot cadeau doet, zorg dan wel dat je een etiketje maakt. Zet daarop de benodigde dingen die moeten worden toegevoegd ( 3 eieren, 150 ml zonnebloemolie, 1 theelepel vanille extract) en natuurlijk de gebruiksaanwijzing.
Adapted from De Zoetekauw