Snij de bleekselderij in kleine blokjes. Pel en snipper de ui.
Verdeel de bloemkool in roosjes. Schil de zoete aardappel en snij in kleine blokjes.
Open de kardemompeulen en haal de kleine zaadjes eruit.
Verwarm de olijfolie in een soeppan en voeg de bleekselderij en ui toe. Bak 4 minuten, tot de ui een beetje glazig is.
Voeg dan de bloemkool en zoete aardappel toe en roer alles goed door elkaar.
Doe de kardemom en versgeraspte gember erbij en bak alles 2 minuten.
Giet de groente bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Draai, zodra het geheel kookt, het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat alles 25 minuten pruttelen.
Pureer het geheel met een staafmixer. Giet de azijn en kokosmelk erbij, roer en proef. Breng op smaak met zout en peper. Let op: als je het geheel te dik vindt, kan je hem verdunnen door nog wat groentebouillon toe te voegen - wel weer even opnieuw proeven en indien nodig zout en peper toevoegen.