Ga terug

Ananas taart met kardemom

Totale tijd1 uur 30 minuten
Porties: 8
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 1 ananas
  • 175 gram gezouten roomboter
  • 250 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 350 gram keukenstroop
  • 200 ml creme fraiche
  • 225 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1,5 theelepel gemberpoeder
  • 2,5 theelepel gemalen kardemom

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de ananas en snij verticaal in plakken rondom de kern. Snij de plakken vervolgens in plakjes van 5 à 8 cm lang.
  • Smelt 50 gram van de boter met 125 gram suiker in een koekenpan (een tarte tatin pan kan uiteraard ook) op laag vuur. Bak hier de plakken ananas - in 2 etappes - 1 minuut per kant en schep ze daarna op een schaal. Schenk, als je alle ananas gebakken hebt, het uitgelopen sap uit de schaal terug in de pan en laat 3 minuutjes inkoken tot een dikkere siroop.
  • Vet een tarte tatin vorm in met een beetje boter en bekleed de bodem met een op maat geknipt stuk bakpapier. Leg de warme plakjes ananas hierop en schenk de siroop erover.
  • Klop de rest van de roomboter met de rest van de suiker tot een luchtig mengsel met een mixer. Klop vervolgens de eieren er één voor één doorheen.
  • Giet de stroop erbij en schep de crème fraiche in de kom. Klop opnieuw goed.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom. Voeg gemberpoeder, gemalen kardemom en een snuf zout toe en schep alles met een spatel luchtig door elkaar.
  • Schep het beslag op de ananasplakjes en schuif de taart in de oven.
  • Bak de taart 55 minuten, maar let op - dek de taart na 30 minuten af met aluminiumfolie om te voorkomen dat de bovenkant te snel kleurt.
  • Haal de taart uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Leg vervolgens een bord over de vorm en keer, terwijl je de randen goed vasthoudt, de taart om. Haal de vorm voorzichtig van de taart en verwijder het bakpapier van de bovenkant. Laat de taart helemaal afkoelen, voordat je hem aansnijdt. Enjoy!

Notities

Adapted from Delicious magazine