Ga terug

Gestoomde groene asperges met gepocheerd ei en garnalen

Voorbereidingstijd15 min
Porties: 1
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 150 gram groene asperges
  • 1 ei
  • 75 gram schoongemaakte gepelde mediumgrote garnalen crevettes
  • chilivlokken
  • grof zeezout
  • olijfolie
  • azijn voor het pocheren

Instructies

  • Breng een pan met water aan de kook. Knak de onderkant (het houtachtige stuk) van de asperges en leg ze naast elkaar in je stoompannetje. Zet het stoompannetje op je pan en dek af met een deksel. Stoom de asperges in ongeveer 10 minuten gaar.
  • Breng nog een pan met water aan de kook. Giet er een flinke scheut azijn in.
  • Breek je ei boven een zeefje in de gootsteen. Er loopt wat nat vocht doorheen, maar dat is niet erg. Daarom doe je het ook boven de gootsteen. Roer in de pan, zodat er een draaikolk ontstaat, en laat je zeefje in het midden van de draaikolk in het water zakken. Pocheer het ei 3 minuten (voor zacht) of langer als je het eigeel graag iets harder wilt hebben. Ik heb het zelf ietsjes langer gedaan, want ik hou niet van 'nat' wit...
  • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan. Doe je garnalen in de pan en bestrooi ze met chilivlokken naar smaak. Bak je garnalen in een kleine 2 minuten gaar.
  • Leg je asperges op een bord. Bestrooi met een beetje zeezout. Leg daar voorzichtig je gepocheerde ei op en verdeel de garnalen erover. Serveer en geniet!