Ga terug

Waterkerssalade met gegrilde coquilles

Voorbereidingstijd15 minuten
Totale tijd15 minuten
Porties: 2
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 8 coquilles
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn
  • 1/2 sjalotje gesnipperd
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 6 groene asperges
  • 1 bosje waterkers
  • 1 handje sugarsnaps
  • 20 gram ongezouten roomboter
  • grof zeezout & versgemalen peper

Instructies

  • Dep de coquilles goed droog met keukenpapier en bestrooi ze royaal met zout en peper. Zet even apart.
  • Meng in een kommetje citroensap, azijn, 2 eetlepels olijfolie en gesnipperde sjalot goed door elkaar.
  • Breek de harde uiteinden van de asperges. Schaaf 3 asperges met een dunschiller in dunne slierten. Doe die samen met de waterkers in een slakom en giet de dressing erover. Hussel door elkaar.
  • Snijd de resterende 3 asperges in kleine stukjes ( 2 cm). Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan en voeg de aspergestukjes en de sugarsnaps toe. Strooi er zout en peper over en roerbak het geheel in 2 minuten beetgaar. Kieper de inhoud van je pan in de slakom en hussel nogmaals.
  • Verwarm de resterende 2 eetlepels olijfolie in een pan en voeg de coquilles toe. Laat ze rustig aan één kant dichtschroeien, tot ze knapperig en bijna gaar zijn.(een minuut of 3). Keer ze om en zet het vuur laag. Voeg de boter toe. Het zal gaan sissen en bruin kleuren. Zet het vuur uit en laat de coquilles op deze manier even nagaren in de pan.
  • Verdeel de salade over twee borden. Schep op ieder bord vervolgens vier warme coquilles. Bon appetit!

Notities

Adapted from Gwyneth Paltrow