Ga terug

Fudge

Voorbereidingstijd30 min
Porties: 6
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 150 ml volle melk
  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 300 gram suiker
  • 4 eetlepels dadelstroop
  • 1 blik gecondenseerde melk met suiker

Instructies

  • Zet een vierkante bakvorm klaar, bekleed met bakpapier.
  • Doe alle ingrediĆ«nten in een steelpan en zet het pannetje op het fornuis. Draai het vuur hoog.
  • Roer nu 15 minuten (ja, echt - geen geintje) met een lange houten lepel constant in het pannetje. Op een gegeven moment gaat het goedje koken en ook dan moet je blijven doorroeren. Het bubbelt en pruttelt, maar dat is ook de bedoeling. De lange lepel is handig om te voorkomen dat het tegen je hand spat.
  • Zet na 15 minuten roeren het vuur uit en zet je pannetje - al roerend - op een onderzetter.
  • Roer dan nog 15 minuten verder (ja - echt!). Je zult zien dat het goedje tijdens het afkoelen steeds dikker wordt.
  • Giet in het bakblik en verdeel met de achterkant van je houten lepel gelijkmatig over de vorm.
  • Zet minimaal 3 uur in de koelkast. Stort de hardgeworden fudge op een werkblad en snijd in blokjes. Ik bewaar de blokjes tussen een laagje bakpapier, zodat ze niet aan elkaar gaan kleven. Enjoy!