Ga terug

Gekonfijte citroen

Voorbereidingstijd5 minuten
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 6 citroenen 3 voor konfijten & rest voor het sap
  • 85 gram grof zout of zoutvlokken
  • 1 theelepel korianderzaadjes
  • 100 ml versgeperst citroensap
  • 100 ml bronwater

Instructies

  • Zet een schone (lees: gesteriliseerde) jampot klaar van zo'n 500 ml.
  • Was 3 citroenen met water en droog ze goed af. Snijd ze vervolgens in de lengte in vieren. Doe ze in een kommetje met de helft van het zout en hussel even door elkaar.
  • Doe de rest van het zout in de jampot. Dan bedekt het mooi de bodem met een laag. Vul de pot met de citroenpartjes en het zout uit de kom. Druk goed aan en voeg na iedere laag wat korianderzaadjes toe.
  • Pers de rest van de citroenen uit in een maatbeker. Je hebt ongeveer 100 ml nodig. Giet daar dan vervolgens 100 ml bronwater bij. Hussel even door elkaar.
  • Giet het in de pot bij de citroenen, totdat ze allemaal goed onder staan. Let op: je hebt niet al het sap nodig. Sluit de pot en zet minimaal 3 weken op de keukenplank. Schud de pot af en toe even goed.
  • Na openen de pot bewaren in de koelkast. Je kunt ze dan lang bewaren, zolang je de pot maar goed sluit na ieder gebruik en zorgt dat de citroenen goed onder sap blijven staan. (ik hou zelf max. paar maanden aan, maar zelfs dat haal ik eigenlijk nooit. Ze schijnen op deze manier trouwens langer dan 1 jaar houdbaar te zijn).

Notities

Adapted from The French Market - Clothilde Dusolier