Ga terug

Dadelkoekjes

Voorbereidingstijd1 uur
Bereidingstijd15 minuten
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 225 gram gezouten roomboter koud en in blokjes
  • 140 gram gram suiker
  • 1 eigeel
  • 2 theelepels dadelstroop
  • 280 gram bloem + extra voor je werkblad
  • 1 snuf zout
  • 6 medjool dadels ontpit en in kleine stukjes gesneden

Instructies

  • Meng de boter en suiker in een keukenmachine tot een lichtgele massa.
  • Voeg eigeel en dadelstroop toe en meng even goed.
  • Voeg bloem, zout en stukjes dadel toe en meng totdat zich een klont vormt in de machine.
  • Zet de machine stil, haal de klomp deeg uit de kom en rol tot een bol. Pak de bol in met huishoudfolie en leg 1 uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Voorzie je werkblad van een beetje bloem. Haal de bol uit de oven en rol tot een halve cm dikke plak. Steek koekjes uit met vormpjes en leg die op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes zo'n 15 minuten. Check even of ze al mooi lichtbruin zijn. Zo niet, doe ze dan nog 1 Ć  2 minuten terug in de oven. Laat even afkoelen en genieten maar....