Ga terug

Lamskotelet met muntolie

Voorbereidingstijd20 min
Porties: 2
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • - 4 lamskoteletjes
  • - 6 pruimtomaten
  • - 1 aubergine
  • - 1 eetlepel gedroogde oregano
  • - bosje munt
  • - 2 eetlepels rode wijnazijn
  • - 8 eetlepels olijfolie
  • - zout & peper
  • - klontje boter of olijfolie

Instructies

  • - Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • - Snijd de aubergine in de lengte in drie plakken. Snijd die vervolgens in grove blokken van zo'n 2,5 à 3 cm.
  • - Verwarm een 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en roerbak de aubergine een minuut of 5, totdat ze een lichtbruin randje hebben.
  • - Schep de stukken aubergine in een braadslee. Hou één kant vrij.
  • - Snijd de tomaten horizontaal doormidden en leg ze met de bolle kant naar onderen op de vrijgehouden plek in de braadslee.
  • - Besprenkel de tomaat met zout, peper en oregano.
  • - Schuif de braadslee in de oven en bak 20 minuten.
  • - Maak nu de muntolie: doe de blaadjes van het bosje munt, 2 eetlepels azijn en de resterende 6 eetlepels olijfolie in een keukenmachine. Voeg royaal zout en peper toe en meng tot een muntolie.
  • - Voorzie de lamskoteletjes aan beide kanten van zout en peper.
  • - Bak ze een paar minuten per kant in een klontje boter (of als je liever wilt - in een beetje olijfolie). De exacte tijd is uiteraard afhankelijk van de dikte - maar ik hou zo'n 3/4 minuten per kant aan.
  • - Leg op ieder bord 2 lamskoteletjes. Schep de tomaat en aubergine ernaast en sprenkel muntolie over het geheel. Bon appetit!

Notities

Adapted from Jamie Oliver