Ga terug

Kerstbal-cakejes

Totale tijd20 minuten
Porties: 18
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • - 230 gram gezouten roomboter in blokjes op kamertemperatuur + extra voor invetten
  • - 230 gram suiker
  • - 230 gram zelfrijzend bakmeel
  • - 1 theelepel bakpoeder
  • - 4 eieren
  • - 1 theelepel vanille extract

Instructies

  • - Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • - Vet de vormpjes goed in met boter.
  • - Doe de blokjes boter en de suiker in de keukenmachine en klop goed door elkaar.
  • - Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en meng tussendoor elke keer goed, om te zorgen dat het luchtig wordt.
  • - Voeg dan het bakmeel, bakpoeder en vanille extract toe en meng goed tot je een mooi glad beslag hebt.
  • - Schep 1 volle eetlepel in ieder vormpje en schuif de vormpjes in het midden van de oven. Bak de cakejes 20 minuten. Check of ze gaar zijn: als je een spies in het midden steekt, dan moet hij er droog uitkomen.
  • - Laat de cakejes 10 minuten afkoelen. Druk ze dan uit de vormpjes en genieten maar....of gelijk door en aan de slag met de volgende bakronde... De cakejes zijn in een afgesloten tupperware doos een dag of 3 houdbaar.