Ga terug

Franse borrelnootjes

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd35 minuten
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • - 400 gram noten mix van grote noten - denk aan macadam/pecan/para/cashew
  • - 120 gram suiker
  • - 1 5 theelepel zeezout
  • - 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • - 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
  • - 1/2 theelepel gedroogde salie
  • - 1/2 theelepel gedroogde basilicum
  • - 1 eiwit

Instructies

  • - Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • - Zet één a twee bakplaten klaar en bedek ze met een laag bakpapier.
  • - Splits een ei en doe het eiwit in een kom.
  • - Meng de suiker, zout en kruiden door elkaar tot een papje. Kieper je noten erin en hussel alles goed door elkaar. Til nu voorzichtig noot voor noot uit het mengsel en laat telkens een beetje uitdruipen alvorens je ze op de bakplaten legt (met wat tussenruimte). Ja, het is inderdaad een kliederklusje - maar straks gewoon een kwestie van handen wassen, moet je maar denken.
  • - Bak de noten 30 minuten in de oven. Haal ze dan uit de oven en laat 5 minuten afkoelen, voordat je ze van het bakpapier aftrekt. (ze zitten best een beetje vastgekleefd - dat hoort). Bij mij loopt de suiker soms een beetje uit en die breek ik dan af, tot om de schil van de noot. Zo krijg je weer mooie ronde nootjes zeg maar. Doe de nootjes in schaaltjes en serveer. Enjoy!

Notities

Adapted from Around my French table - Dorie Greenspan