Ga terug

Champagne tiramisu met granaatappel

Voorbereidingstijd20 minuten
Totale tijd2 uur 20 minuten
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 2 granaatappels
  • 100 ml Champagne of Cremant - werkt ook prima
  • 8 champagnekoekjes 'Roses des Reims'
  • 300 gram mascarpone
  • 2 eieren
  • 250 ml slagroom
  • 50 gram suiker

Instructies

  • Halveer de granaatappels. Hou ze op hun kop boven een kom en klop/knijp de pitjes en het vocht eruit. Giet de champagne erbij. Dek de kom af met huishoudfolie en zet in de koelkast.
  • Split de eieren. Klop de eiwitten stijf. Voeg dan de suiker toe en klop nog 7 minuten op een hoge stand, totdat je mooie glanzende meringue hebt (wrijf een beetje van het mengsel tussen je vingers. Als je nog suikerkorrels voelt moet je nog even doorkloppen).
  • Klop de slagroom stijf.
  • Meng de mascarpone en de eidooiers in een grote kom met een spatel goed door elkaar (gaat waarschijnlijk in het begin wat stroef - is niet erg, komt goed). Spatel daar dan vervolgens de slagroom zo luchtig mogelijk door heen. Voeg dan de meringue toe en spatel dit er ook voorzichtig doorheen. Hou is gedachte dat je zo'n luchtig mogelijke structuur probeert te krijgen. Niet te lang doormengen dus.
  • Haal je champagnemengsel uit de koelkast. Giet het door een vergiet en van het vocht op. Je hebt nu de granaatappelpitjes in je vergiet liggen en dit is wel zo makkelijk bij het opmaken.
  • Zet vier glazen klaar. Verkruimel boven ieder glas 1 champagnekoekje. Verdeel er wat granaatappelpitjes over. Giet 2 eetlepels van het champagne-granaatappelsap over de koekjes.
  • Schep er een laagje mascarponecrème op. Herhaal dit proces, zodat ieder glas voorzien is van twee rode laagjes en twee witte laagjes. Let op: Zorg er wel voor dat je wat granaatappelpitjes overhoudt voor het garneren. Ook gebruik je lang niet alles van het champagne-granaatappelsap. Anders zou het geheel te zompig worden.
  • Dek de glazen af met huishoudfolie en zet minimaal 2 uurtjes in de koelkast.
  • Haal ze uit de koelkast, verwijder de folie en garneer de glazen met wat mooie rode granaatappelpitjes. Enjoy!

Notities

Adapted from Regal nr 74