Ga terug

Krabcocktail met avocadomousse

Totale tijd10 minuten
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 250 gram krabvlees
  • 1 rode grapefruit
  • gemengde sla
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander of platte peterselie /of kervel

Voor de avocadomousse

  • 2 avocado's
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels Worcestersauce
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • 1/2 teentje knoflook
  • zeezout en versgemalen peper

Instructies

  • Doe je krabvlees in een kommetje.
  • Pel de grapefruit en haal het vruchtvlees uit de vliesjes. Breek de partjes in kleine stukjes en doe ze bij het krabvlees in de kom. Voeg de fijngehakte koriander (of peterselie/kervel) toe. Hussel even door elkaar.
  • Verdeel de sla over je serveerschaaltjes. Ik gebruik glazen schaaltjes, maar je kunt uiteraard ook cocktailglazen nemen.
  • Bedek de sla met het krabvleesmengsel.
  • Maak dan de avocadomousse: Halveer de avocado's, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukken. Doe die in een keukenmachine, samen met het citroensap, Worchestersauce, de crème fraiche, knoflook, een snuf zeezout en wat versgemalen peper. Meng tot een gladde mousse.
  • Verdeel de mousse over de krab (gebruik eventueel een slagroomspuit voor een mooi toefje). Nog één laatste draai aan de pepermolen boven de kommetjes en serveren maar...Bon appetit.