Ga terug

Geroosterde spruitjes uit de oven 'Ottolenghi style'

Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • - 3 anijssterren
  • - 1 sinaasappel
  • - 1 citroen
  • - 1 kaneelstokje
  • - 500 gram spruitjes
  • - 200 gram sjalotjes gepeld
  • - 1 grapefruit
  • - 4 eetlepels olijfolie
  • - 1 eetlepel fijngehakte koriander
  • - zout & peper

Instructies

  • - Pers de sinaasappel uit (75ml). Giet het sap in een steelpannetje en breng het aan de kook. Haal het van het vuur en voeg steranijs en kaneel toe. Voeg 1 eetlepel citroensap toe. Roer alles goed door elkaar en laat afkoelen.
  • - Pel de grapefruit en verwijder ook het witte vlies. Verdeel de vrucht in partjes. Breek die vervolgens weer in grove stukken en doe ze in een kom. Giet de afgekoelde siroop erover en laat alles minimaal 1 uur afgedekt op kamertemperatuur marineren.
  • - Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • - Breng een grote pan water aan de kook en doe de spruitjes en de sjalotjes erin. Blancheer ze 2 minuten. Giet ze af en dep ze droog. Snijd de spruitjes en de sjalotjes in de lengte doormidden. Doe alles in een kom en giet er twee eetlepels olijfolie over en voeg royaal zout en peper toe. Hussel alles goed door elkaar. Spreid alles uit op een bakplaat en rooster 20 minuten in de hete oven.
  • - Haal het kaneelstokje en de steranijs uit de kom, giet de grapefruit boven een kom door een zeef. Bewaar het opgevangen vocht. Doe nu de spruitjes, sjalotjes, grapefruit en gehakte koriander in een kom. Giet de overgebleven 2 eetlepels olijfolie erover. Voeg ook 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels sinaasappelsiroop toe. Dan nog wat zout erbij en husselen maar. Bon appetit!

Notities

Adapted from Plenty More - Ottolenghi