Ga terug

Franse preisoep

Totale tijd20 minuten
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • - 500 gram prei 3 stuks - alleen het witte en lichtgroene gedeelte
  • - 20 gram boter
  • - 100 gram verse bladspinazie
  • - 1 eetlepel bloem
  • - 100 ml kookroom
  • - 1 liter groentebouillon
  • - 100 gram Roquefort

Instructies

  • - Snijd de prei in ringen. Smelt de boter in een soeppan en bak de preiringen 5 minuten op laag vuur. Voeg dan de spinazie toe en laat hem al roerend slinken. Voeg dan de bloem toe en roer alles goed door.
  • - Voeg de kookroom toe en roer, totdat het een beetje gebonden is. Giet dan de bouillon erbij, roer nogmaals door en breng het geheel aan de kook. Draai dan het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat de soep 15 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Breng de soep op smaak met zout en versgemalen peper.
  • - Schep de soep in borden en brokkel de Roquefort erover. Bon appetit!

Notities

Adapted from Een oude Delicious (voor 2008)