Ga terug

Walnoot-vijgencake

Ik gebruik voor deze cake een rechthoekige bakvorm met losse bodem 10 x 34 cm.
Totale tijd45 min
Porties: 6
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • - 205 gram gepelde walnoten
  • - 100 gram bloem
  • - rasp van 1 sinaasappel
  • - 110 gram rietsuiker
  • - 40 gram gezouten boter gesmolten + extra voor invetten
  • - 1 ei & 1 eiwit
  • - 1 eetlepel Grand Marnier
  • - 6 verse vijgen
  • - 1 Ć  2 eetlepels honing

Instructies

  • - Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bakvorm in met een beetje boter.
  • - Maal de walnoten fijn in een keukenmachine.
  • - Voeg bloem, sinaasappelrasp en suiker toe en meng even goed.
  • - Pureer 2 vijgen en voeg die samen met de gesmolten boter, ei, eiwit en de Grand Marnier toe. Meng alles goed tot een dik beslag. Strijk het beslag uit de kom gelijkmatig in de vorm.
  • - Snijd de rest van de vijgen in 6 partjes en druk ze met de schilkant naar beneden licht in het beslag.
  • - Bak de taart 45 minuten in de oven (na 35 minuten heb ik wat aluminiumfolie over de randen gelegd om te zorgen dat ze niet te donker werden). De cake is klaar als een breinaald/sateprikker er schoon uitkomt. Laat de taart afkoelen en besprenkel hem voor het serveren met een beetje honing.