Ga terug

Biet-Geitenkaas Cheesecake

Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

Voor de korst

  • - 80 gram Tuc
  • - 65 gram Knäckebröd
  • - 1 theelepel gedroogde tijm
  • - 75 gram gesmolten roomboter + beetje extra voor invetten
  • - 1 theelepel suiker

Voor de vulling

  • - 250 gram gekookte bietjes
  • - 450 gram roomkaas
  • - 150 gram zachte geitenkaas
  • - 3 eieren
  • - 150 gram suiker

Instructies

  • - Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een springvorm (26cm) in met een beetje roomboter. Verkruimel de Tuc en Knäckebröd in een keukenmachine, tot je een grof kruim hebt. Roer de gesmolten roomboter, tijm en suiker erdoor. Stort het in de springvorm en druk het stevig aan met je vingers en/of de bolle kant van een lepel. Zorg dat je bodem een opstaand randje heeft van ongeveer één à twee cm. Schuif je springvorm in de oven en bak de bodem 5 minuten. Haal uit de oven en laat even afkoelen, terwijl je de vulling maakt.
  • - Pureer de gekookte biet helemaal fijn. Doe de eieren in de mengkom van je keukenmachine en klop ze los. Voeg roomkaas en geitenkaas toe en meng goed. Voeg dan de gepureerde biet en suiker toe en meng nogmaals totdat alles goed gehusseld is en je een mooi glad mengsel hebt. Giet het bietenmengsel in de springvorm en schuif hem in het midden van de oven.
  • - Bak de taart 40 minuten. Haal hem dan uit de oven en laat hem 10 minuten afkoelen. Snijd de randen mooi los, door met een scherp mes langs de randen te gaan. Laat de taart volledig afkoelen. Dek hem dan af met keukenfolie en zet hem minimaal 4 uur in de koelkast (of een nachtje). ENJOY!

Notities

Adapted from Nomad With Cookies