Ga terug

Kip met sinaasappel en venkel uit de oven

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd1 uur
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • - 100 ml olijfolie
  • - 2 sinaasappels
  • - 2 theelepels zeezoutvlokken
  • - 4 theelepels venkelzaad
  • - 4 theelepels Dijonmosterd
  • - 12 kippendijen met vel en bot
  • - 2 venkelknollen

Instructies

  • - Zet een grote kom klaar en hang daar een grote diepvrieszak in. Giet daar de olijfolie in. Rasp de sinaasappels en pers ze uit. Doe rasp en sap in de zak. Voeg venkelzaad, zeezoutvlokken en mosterd toe en hussel alles even door elkaar (gewoon met een lepel in de zak).
  • - Snijd het groen van de venkel en verwijder de steeltjes. Snijd de venkelknollen in vieren en dan elk kwart in drieën. Doe 4 kippendijen in de zak en leg daarop 1/3 van de venkelknolstukjes. Leg daar weer een laag van 4 kippendijen op en dan weer 1/3 van de venkel. Dan de laatste laag van 4 kippendijen en sluit af met de rest van de venkel. Sluit de diepvrieszak met een knoop en hussel/schud alles voorzichtig met je handen door elkaar, zodat de marinade mooi over alles verdeeld kan worden. Leg de diepvrieszak in een lasagneschaal en zet hem minstens een paar uur (ik ga voor een nachtje) in de koelkast.
  • - Haal een ruim uur, voordat je het gerecht op tafel wilt zetten, de schaal uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden, terwijl je alles op kamertemperatuur laat komen.
  • - Kieper de inhoud van de zak in een grote braadslee/ovenschaal. Zorg ervoor dat de venkel onderop ligt en leg daar de kippendijen -naast elkaar en met de velkant naar boven - bovenop.
  • - Schuif de braadslee/ovenschaal in de oven en bak de kip 1 uur. Bon appetit!

Notities

Adapted from NIgella Lawson - Simply Nigella