Ga terug

Kipshoarma uit de oven

Voorbereidingstijd6 uur
Bereidingstijd30 minuten
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • - 12 kippendijen zonder vel of bot
  • - 2 citroenen
  • - 100 ml olijfolie
  • - 4 tenen knoflook
  • - 2 laurierblaadjes
  • - 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • - 2 theelepels komijnpoeder
  • - 1 theelepel korianderpoeder
  • - 1 theelepel gedroogde chilivlokken
  • - 1/4 theelepel kaneelpoeder
  • - 1/4 theelepel versgeraspte nootmuskaat
  • - 2 theelepels grof zeezout

Voor erbij

  • - kebabbroodjes
  • - ijsbergsla
  • - knoflooksaus

Instructies

  • - Neem een grote diepvrieszak en zet deze in een kom. Giet de olijfolie in de zak. Rasp vervolgens de citroenen en pers ze uit. Doe de rasp en het sap ook in de zak. Pers de teentjes knoflook uit boven de zak en voeg laurierblaadjes, paprikapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, chilivlokken, kaneelpoeder, nootmuskaat en zout toe.
  • - Snij de kippendijen in grove stukken en doe ze in de zak. Knoop de zak dicht en hussel alles goed door elkaar (wrijf en schud de zak tussen je handen). Leg de zak terug in de kom en zet hem in de koelkast. Laat alles een paar uur (of een nachtje) marineren in de koelkast.
  • - Haal de kom uit de koelkast en laat de kipshoarma op kamertemperatuur komen, terwijl je de oven laat voorverwarmen op 220 graden. Kieper de kipshoarma in een lage braadslee/ovenschaal en zorg ervoor dat de stukken kip naast elkaar liggen en elkaar niet overlappen. Schuif de braadslee in het midden van de oven en bak 30 minuten.
  • - Schuif een minuutje of twee, voordat de kipshoarma klaar is, de kebabbroodjes ook even in de oven. Haal, als de ovenwekker gaat, zowel de shoarma als de broodjes uit de oven.
  • - Zet borden klaar. Snij de broodjes in de lengte doormidden. Bedek de onderste helft met ijsbergsla. Schep daar stukken kipshoarma op. Een beetje knoflooksaus erover en afdekken met de bovenste helft van het broodje. Bon appetit!

Notities

Adapted from Nigella Lawson - Simply Nigella