Ga terug

Bananen-Walnotenbrood

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd1 uur 10 min
Porties: 8
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • - 150 gram gezouten roomboter op kamertemperatuur + beetje extra voor invetten cakevorm
  • - 3 eieren
  • - 150 gram bruine suiker
  • - 350 gram bloem
  • - 1 zakje bakpoeder
  • - 125 ml kokosmelk
  • - 3 bananen
  • - 100 gepelde walnoten grof gehakt

Instructies

  • - Verwarm de oven voor op 160 graden. Zet een cakevorm klaar en vet deze in met een beetje boter.
  • - Meng de eieren en de boter goed door elkaar in een keukenmachine tot je een romig geheel hebt. Voeg dan de suiker toe en meng goed. Voeg dan bloem, bakpoeder en kokosmelk toe en meng weer goed, totdat je een smeuïg beslag hebt.
  • - Verwijder de schil van de bananen en prak ze fijn. Meng de geprakte bananen samen met de gehakte walnoten goed door het beslag.
  • - Giet het beslag in de cakevorm en zet deze in het midden van de voorverwarmde oven. Bak het brood 1 uur. Check of het brood gaar is (met een sateprikker inprikken in het midden en hij moet er 'schoon' uit komen - zit er nog deeg aan, laat het brood dan nog wat langer doorgaren).
  • - Laat het brood helemaal afkoelen, voordat je hem op een schaal stort. Snij hem in plakken en geniet ervan. Lekker bij een kop thee.

Notities

Adapted from Mein Schönes Land TV