Ga terug

Snelle Kip Cashew

Voorbereidingstijd15 min
Porties: 2
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 250 gram kipfilet
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook in flinterdunne plakjes
  • 1/2 wortel in kleine blokjes
  • 1/2 rode paprika in kleine blokjes
  • 1/2 groene paprika in kleine blokjes
  • 100 gram champignons in plakjes
  • 1/2 rode ui gesnipperd
  • 1 bosui in kleine ringetjes (alleen het groen)
  • 50 gram cashewnoten
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 3 eetlepels water ik gebruik het kookvocht vd rijst
  • 300 gram gekookte basmatirijst

Instructies

  • Snij de kipfilet in blokjes en doe ze in een kom. Voeg sesamolie en sojasaus toe en hussel door elkaar. Laat even marineren, terwijl jij de groente snijdt en water opzet voor rijst etc.
  • Verhit de olijfolie in een wok op hoog vuur. Schep 1 eetlepel bloem door de kipfilet. Doe de kipfilet vervolgens in de hete wok en bak al omscheppend aan alle kanten. Voeg dan knoflook, wortel, paprika, champignons en rode ui toe en roerbak alles zo'n 5 minuten.
  • Voeg dan de bosui en cashewnoten toe en giet de oestersaus en vissaus erbij. Roer de bruine suiker erdoor. Verdun alles met een beetje heet (kook)water. Je hebt aan een eetlepel of drie genoeg als het goed is. Verdeel de gekookte rijst over de borden en schep de kip cashew erop. Bon appetit!