Ga terug

Cranberrysaus

Simpel en in 10 minuten klaar
Voorbereidingstijd10 minuten
Gang: Side Dish
Porties: 4

Ingrediƫnten

  • 340 gram verse cranberry's
  • 200 gram suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 45 ml Grand Marnier
  • 75 ml water

Instructies

  • Doe de cranberry's, de suiker en het kaneelstokje in een pan en giet de Grand Marnier erover. Voeg water toe en roer alles door elkaar.
  • Zet de pan op het vuur en zet je keukentimer op 10 minuten. (Ik gebruik voor dit recept zelf het kleinste pitje van mijn fornuis en zet daarvan het vuur hoog). Roer af en toe in de pan. De cranberry's zullen op een gegeven moment kapot gaan ploppen. Haal na 10 minuten de pan van het vuur, verwijder het kaneelstokje en roer alles stevig door elkaar om te zorgen dat je (een deel van) de cranberry's plet. De saus heeft nu nog een wat dunne structuur.
  • Let op: tijdens het afkoelen krijg je een vrij stevige meer gelei-achtige structuur. Je kunt hem van tevoren bereiden. Haal er vlak voor het serveren dan een vork doorheen, om hem 'los' te krijgen. Je kunt de saus ook vlak voor het serveren gewoon een beetje opwarmen.