Ga terug

Tulband met Chocolade

Een heerlijke tulband met stukjes chocolade. 
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd1 uur 10 minuten
Gang: Dessert

Ingrediënten

  • 345 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snuf zout
  • 345 gram roomboter
  • 230 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 165 ml melk
  • 160 gram chocoladstukjes (ik gebruik combinatie van wit, melk en puur)

Instructies

  • Klop de boter, suiker, vanillesuiker in je keukenmachine op de hoogste stand tot het zacht en romig is. Voeg dan een ei toe en klop tot het is opgenomen. Herhaal dit proces voor de andere 2 eieren.
  • Roer de bloem, bakpoeder en zout in een kom door elkaar. Zet nu de mixer laag en voeg - om en om - een beetje van de bloem en dan weer wat melk toe. Zet de machine uit als alles is toegevoegd en gemengd.
  • Roer de chocoladepuntjes met een spatel door het beslag en schep alles vervolgens in je tulbandvorm. Het is dus een vrij stevig beslag. Je vorm zal ongeveer voor de helft gevuld zijn.
  • Zet de tulband in de oven en bak hem 60 minuten. Let op: ik dek na 45 minuten de bovenkant af met aluminiumfolie om te voorkomen, dat de bodem te donker wordt. Check na afloop van de baktijd even of hij gaar is - Prik met een sateprikker in je tulband. Als hij er schoon uitkomt, is hij gaar (dat is dus bij mijn oven/tulbandvorm gelukkig het geval). Zo niet, bak hem dan nog iets langer.
  • Haal de tulband uit de oven. Ga met een mes langs de rand om te zorgen, dat hij loskomt. Laat de tulband 15 minuten afkoelen in de vorm. Stort hem dan op een bord en laat hem volledig afkoelen (minimaal één uur). Bedek de tulband met een mooi laagje poedersuiker en serveer. Enjoy!
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet je tulband van 23cm in met boter.

Notities

Ik gebruik een tulbandvorm van 23 cm