Ga terug

Rode linzenspread met gepofte paprika

Rode linzenspread met gepofte paprika, citroen en koriander
Totale tijd12 minuten
Gang: Borrelhapje
Keuken: Franse Keuken
Trefwoord: rode linzenspread
Porties: 1
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 200 gram rode linzen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 gram gepofte rode paprika
  • 4 eetlepels verse koriander
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • 1,5 eetlepel citroensap
  • zout en versgemalen peper

Instructies

  • Kook de rode linzen in ruim kokend water tot ze gaar zijn (15 minuten). Giet ze af in een zeef. Druk vervolgens met de bolle kant van een lepel op de linzen om het extra vocht eruit te drukken.
  • Doe de linzen in de keukenmachine en meng ze met de olijfolie tot een romige spread.
  • Snijd de gepofte paprika in repen en doe ze bij de spread in je keukenmachine.
  • Voeg koriander, citroensap en paprikapoeder toe en meng alles goed door elkaar. Proef en breng goed op smaak met zout en peper en eventueel wat extra citroensap. Meng dan nog even een laatste keer door elkaar. Enjoy!