Ga terug

Haricots verts salade

Haricots verts salade met grapefruit, koriander en cashewnootjes
Totale tijd10 minuten
Gang: Salade
Keuken: Oosters
Trefwoord: haricots verts salade
Porties: 2
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 1 grapefruit
  • 350 gram haricots verts
  • 1 grote lente of bosui
  • 1 handje cashewnoten
  • 1 handje korianderblaadjes

Limoendressing:

  • 25 ml vissaus
  • 25 ml limoensap
  • 3 theelepels bruine basterdsuiker
  • 1/2 theelepel sambal badjak

Instructies

  • Pel de grapefruit en snijd met een scherp mes de partjes los van de witte velletjes en doe ze in een slakom.
  • Snijd de haricots verts in stukken van gelijke grote als een grapefruit partje (dus halveren of in derden). Blancheer ze kort tot ze net gaar zijn - (afhankelijk van de dikte: hou bij dunne 2 minuten aan en bij dikkere 5 minuten). Giet af en spoel af met koud water. Doe bij de grapefruit partjes in de slakom.
  • Maak de limoendressing. Meng alle ingrediĆ«nten tot de suiker is opgelost.
  • Snijd de bosui in ringetjes en doe in de kom. Giet de dressing erover en hussel alles goed door elkaar. Zet afgedekt weg tot gebruik. Hak vlak voor het serveren de cashewnootjes grof en voeg ze samen met de korianderblaadjes toe. Hussel alles nogmaals door elkaar en serveer. Bon appetit!