Ga terug

Groene bonen salade

Totale tijd45 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Franse Keuken
Trefwoord: groene bonen salade
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 180 gram snijbonen
  • 100 gram haricots verts (dunne sperziebonen)
  • 35 gram chorizo
  • 1/2 rode ui
  • 100 gram champignons
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 teentje knoflook
  • 2 eetlepels witte balsamico azijn
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1/2 bol buffel mozzarella

Instructies

  • Snijd de puntjes van de bonen. Snijd de snijbonen in stukjes van 2 Ć  3 cm en doe hetzelfde met de haricots verts. Kook de bonen beetgaar. Ik doe dit in aparte pannen, want de snijbonen moeten over het algemeen wat langer dan haricots verts. Giet af en doe bij elkaar in een grote kom.
  • Snijd de chorizo in kleine blokjes, de champignons in plakken en de ui in dunne ringen.
  • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg chorizo, champignons en ui toe. Let op; je hoeft geen olie toe te voegen, want daar zorgt de chorizo wel voor. Bak alles tot de champignons mooi gaar zijn. Schep alles uit de pan bij de bonen.
  • Zet het vuur uit en doe twee eetlepels olie in de nog warme pan. Knijp de knoflook uit boven de pan en roer door de olie. Blus af met de witte balsamico azijn en roer dan de mosterd erdoor. Giet de warme vinaigrette over de bonen.
  • Geef een paar draaien aan de pepermolen boven de kom en hussel vervolgens alles goed door elkaar. Dek af en zet minstens een half uurtje weg om de smaken op elkaar in te laten trekken.
  • Schep de salade op een schaal, verdeel de mozzarella erover en serveer. Bon appetit!