Ga terug

Borrelhapje met rammenas, zalm en kwartel ei

Totale tijd6 minuten
Gang: Appetizer, Borrelhapje
Keuken: Franse Keuken
Trefwoord: zwarte rammenas, gerookte zalm en kwartel ei
Porties: 2
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 1 zwarte rammenas
  • 50 gram gerookte zalm snippers
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • 1 theelepel mierikswortel pasta
  • 1 eetlepel bieslook in ringetjes gesneden/geknipt
  • 1 eetlepel dille
  • 1/2 citroen naar smaak
  • versgemalen peper
  • 6-8 kwarteleitjes
  • paprikapoeder

Instructies

  • Schil een stukje van de rammenas (je hebt lang niet alles nodig) en snijd in plakjes - hou de dikte van een euro munt per plakje aan. Dit recept is voor 6-8 plakjes (ivm hoeveelheid zalmmousse en aantal kwarteleitjes).
  • Maak de zalmmousse: meng de mascarpone, crème fraiche en mierikswortel pasta goed door elkaar.
  • Voeg dan de zalmsnippers, bieslookringetjes en dille toe en roer goed. Proef en breng op smaak met een beetje citroensap en versgemalen peper. Zet even apart.
  • Kook de kwarteleitjes vier minuten. Giet af, laat schrikken met koud water en pel ze voorzichtig.
  • Bedek de plakjes rammenas met een laagje zalmmousse. Ik gebruik een spuitzak, maar dat is niet echt nodig. Je kunt het er ook gewoon opscheppen met een lepel.
  • Zet op elk hapje een kwartel eitje en strooi er een klein beetje paprikapoeder op. Serveer en genieten maar.