Trefwoord: zwarte rammenas, gerookte zalm en kwartel ei
Porties: 2
Auteur: Onze Franse Keuken
Ingrediënten
1zwarte rammenas
50gramgerookte zalm snippers
2eetlepelsmascarpone
2eetlepelscrème fraiche
1theelepelmierikswortel pasta
1eetlepel bieslookin ringetjes gesneden/geknipt
1eetlepeldille
1/2citroennaar smaak
versgemalen peper
6-8kwarteleitjes
paprikapoeder
Instructies
Schil een stukje van de rammenas (je hebt lang niet alles nodig) en snijd in plakjes - hou de dikte van een euro munt per plakje aan. Dit recept is voor 6-8 plakjes (ivm hoeveelheid zalmmousse en aantal kwarteleitjes).
Maak de zalmmousse: meng de mascarpone, crème fraiche en mierikswortel pasta goed door elkaar.
Voeg dan de zalmsnippers, bieslookringetjes en dille toe en roer goed. Proef en breng op smaak met een beetje citroensap en versgemalen peper. Zet even apart.
Kook de kwarteleitjes vier minuten. Giet af, laat schrikken met koud water en pel ze voorzichtig.
Bedek de plakjes rammenas met een laagje zalmmousse. Ik gebruik een spuitzak, maar dat is niet echt nodig. Je kunt het er ook gewoon opscheppen met een lepel.
Zet op elk hapje een kwartel eitje en strooi er een klein beetje paprikapoeder op. Serveer en genieten maar.