Ga terug

Zoete aardappelrösti met komijn

Totale tijd28 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Franse Keuken
Trefwoord: zoete aardappelrösti
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappels (ongeveer 400 gram)
  • 1,5 teen knoflook
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 ei
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 theelepel maizena
  • gezouten roomboter

Instructies

  • Schil de zoete aardappelen. Snijd 100 gram zoete aardappel in blokjes. Rasp de rest op de grove kant van je blokschaaf. Je hebt 250 gram rasp nodig.
  • Verdeel de aardappelrasp in een mooie platte laag op een theedoek en laat even staan om vocht eruit te laten trekken. (minimaal 15 minuten - gebruik die tijd voor het koken van de aardappel - zie volgende stap).
  • Kook in de tussentijd 100 gram blokjes tot ze gaar zijn (minuut of 15/20). Giet af een pureer. Doe de puree in een grote kom.
  • Doe de aardappelrasp bij de aardappelpuree.
  • Hak de knoflook in hele kleine stukjes en doe ze bij de aardappel.
  • Voeg zeezout en komijn toe. Roer alles goed door elkaar.
  • Breek het eitje boven de kom en roer het goed door de aardappel.
  • Voeg dan de bloem en de maizena toe en roer goed, totdat alles goed gemengd is. Oké, het beslag is klaar. Nu gaan we bakken.
  • Verwarm een beetje (room)boter in een koekenpan en schep er een volle eetlepel per rösti rondje in. Druk een beetje plat. Bak de rondjes ongeveer 3 minuten per kant. Je kunt als het goed is 8 rösti rondjes bakken van dit beslag. Ik bak het in twee sessies. Dus 4 rondjes per keer. Deze rösti is zowel warm als koud te serveren. Enjoy!