Ga terug

Maaltijdsalade met rijst, mango en garnalen

Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Oosters
Trefwoord: maaltijdsalade met rijst
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 1 ui in dunne ringen gesneden
  • 1/2 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 24 garnalen middelgroot, gekookt en gepeld, darmkanaal verwijderd
  • 2 mango's
  • 1 middelgrote wortel =75 gram
  • 2 lente uitjes
  • 1 eetlepel basilicum fijngehakt
  • 250 gram gekookte basmati rijst (gekookt gewicht)
  • 2 eetlepels munt fijngehakt
  • 2 eetlepels gezouten cashewnoten grof gehakt
  • 2 eetlepels gebakken uitjes

Voor de dressing:

  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel sambal badjak
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 3 eetlepels vissaus

Instructies

  • Doe de uiringen in een kom en voeg de suiker en rijstazijn toe. Roer goed door elkaar en zet apart. (let op: laat dit ongeveer een half uurtje staan)
  • Maak dan de dressing. Knijp de teentjes knoflook uit boven een ruime kom en voeg sambal, sap van de limoen, de bruine suiker, de rijstazijn en de vissaus toe. Roer alles goed door elkaar.
  • Roer de garnalen door de dressing, dek af en zet weg in de koelkast.
  • Schil de mango's en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes en doe ze in een grote slakom.
  • Schil de wortel en snijd vervolgens in dunne reepjes (hou dezelfde dikte aan als de mango reepjes). Doe ze bij de mango.
  • Snijd de lente uitjes in dunne ringetjes en doe ze bij de mango.
  • Voeg de basilicum en munt toe en doe ook de rijst in de kom. Hussel alles door elkaar. Roer de uiringen erdoor. Voeg dan de garnalen en de dressing toe en hussel nog een keer goed.
  • Schep de salade op een serveerschaal en bestrooi met de stukjes cashewnoot en gebakken uitjes. Enjoy!