Pel en snipper de ui en 2 tenen knoflook.
Snijd de drie paprika's in grove blokjes (verwijder uiteraard de zaadlijsten).
Snijd de aardappel en zoete aardappel in blokjes (laat de schil erom zitten).
Snijd de kippendijen in grove blokjes.
Verwarm de olijfolie in een soeppan en voeg gesnipperde ui en knoflook toe. Fruit de ui totdat deze mooi glazig ziet (een minuut of vijf).
Doe intussen de komijnzaad en korianderzaad in een vijzel. Voeg de resterende twee tenen knoflook toe (vel verwijderd). Voeg een snuf grof zeezout toe en wat versgemalen peper en stamp alles tot een mooie purée.
Doe de kippendijen bij de ui in de pan en bak ze een paar minuten.
Voeg dan het specerijenmengsel uit de vijzel toe en bak alles nog twee minuten.
Voeg dan de paprika stukjes, de aardappel en de zoete aardappel toe. Doe de sambal erbij en bak alles, af en toe roerend, vijf minuten.
Giet de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Draai zodra de soep kookt het vuur laag en laat 30 minuten pruttelen.
Snijd de limoen doormidden. Doe de helften in de pan en voeg de quinoa en de mais toe. Laat nog 15 minuten zachtjes doorkoken, totdat de quinoa gaar is.
Voor het serveren. Schep de soep in diepe borden. Voeg desgewenst een beetje fijngehakte koriander en feta toe. Bon appetit!