Ga terug

Pittige pompoensoep met sereh en gember

Totale tijd25 minuten
Gang: soep
Keuken: Oosters
Trefwoord: pittige pompoensoep
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 1 teentje knoflook in kleine stukjes gesneden
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 600 gram flespompoen geschild en in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel verse gember geschild en geraspt
  • 1 theelepel sereh uit een potje
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 1 liter kippenbouillon
  • zout

Instructies

  • Verwarm de olijfolie in een soeppan en voeg de gesnipperde ui toe. Fruit de ui, totdat de stukjes mooi glazig zien. Voeg dan de stukjes knoflook toe en bak die nog een minuutje mee.
  • Voeg de sereh, gemberrasp en sambal toe en roer door elkaar.
  • Voeg de stukjes toe en roer nogmaals goed.
  • Giet de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
  • Draai dan het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat de soep 20 minuutjes pruttelen. Pureer de soep met een staafmixer. Proef en breng, indien nodig, op smaak met een beetje extra zout. Wil je hem pittiger? Voeg dan nog wat extra sambal toe. Bon appetit!