Ga terug

Kerst voorgerecht: Bloemkoolsoep met dragon pesto

Een heerlijk romig soepje, zonder toevoeging van een druppel room
Totale tijd27 minuten
Gang: Appetizer
Keuken: Franse Keuken
Trefwoord: bloemkoolsoep
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 1 ui 160 gram
  • 1 teen knoflook
  • 1 scheutje Calvados
  • 1 prei alleen het wit ( 120 gram) , in dunne ringen gesneden
  • 650 gram bloemkool in kleine roosjes verdeeld
  • 1,25 liter kippenbouillon
  • 1 laurierblaadje

Voor de dragon pesto

  • 2 eetlepels platte peterselie fijngehakt
  • 4 eetlepels dragon fijngehakt
  • 1/2 teen knoflook
  • 50 gram Parmezaanse kaas vers gerapst
  • 2 eetlepels citroensap
  • 50 gram pijnboompitten
  • 100 ml olijfolie
  • zeezout
  • olijfolie

Desgewenst voor het serveren:

  • 100 gram middelgrote garnalen gekookt, gepeld en darmkanaal verwijderd

Instructies

  • Maak eerst de dragon pesto; doe de dragon, peterselie, knoflook, Parmezaanse kaas, citroensap, pijnboompitten en een snuf zeezout in de kom van je keukenmachine. Giet de olijfolie erbij en meng het geheel tot je een mooie pesto hebt. Dek af en zet weg tot gebruik.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook heel klein. Verwarm twee eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig ziet (duurt een minuutje of 5). Voeg een scheutje Calvados toe en laat even een minuutje koken.
  • Voeg dan de prei en bloemkool toe en giet de bouillon erbij. Doe het laurierblaadje erbij en breng het geheel aan de kook. Draai dan het vuur laag en doe een deksel op de pan. Laat alles 20 minuten pruttelen.
  • Verwijder dan het laurierblaadje en pureer de soep tot een mooie gladde soep. Proef en breng op smaak met zout en peper (let op: de dragon pesto is de smaakmaker - dus let op met zout - hij mag 'zacht' van smaak blijven).
  • Schep de soep in de borden. Leg wat garnalen in het midden en maak een mooie cirkeltje met wat dragon pesto (zie foto bij deze blogpost). Bon appetit!