Ga terug

Kerst voorgerecht met avocado, Calvados garnalen en bleekselderij salsa

Bereidingstijd7 minuten
Gang: Appetizer
Keuken: Franse Keuken
Trefwoord: avocado met garnalen
Porties: 1
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 2 avocado's
  • 100 gram middelgrote garnalen gepeld
  • 2 eetlepels olijfolie
  • scheutje Calvados

Voor de bleekselderij salsa

  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 Granny Smith appel
  • 1 sjalot
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel appel azijn
  • 1 eetlepel platte peterselie fijngehakt
  • 1 eetlepel dragon fijngehakt
  • zout

Instructies

  • Begin met het maken van de salsa: Snijd de stengels bleekselderij in kleine blokjes en doe ze in een kom.
  • Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (hou dezelfde grootte aan als de bleekselderij). Doe in de kom bij de bleekselderij.
  • Verwijder de schil van de sjalot en snijd in kleine blokjes (wederom gelijke grootte als bleekselderij en appel). Doe in de kom bij de bleekselderij en appel.
  • Voeg olie, azijn, peterselie en dragon toe en een flinke snuf zout. Hussel alles goed door elkaar. Dek af en zet weg tot gebruik.
  • Op het moment van serveren: Zet vier bordjes klaar en schep op ieder bord wat van de salsa.
  • Schil de avocado's en halveer ze. Verwijder de pit. Snijd iedere helft als een waaier in (dus platte kant onder en dan bovenop de bolle kant starten en schuine aflopende sneden maken). Drapeer ze over de salsa. Als dit te lastig is kan je ook gewoon dunne plakken snijden en ze vervolgens dakpansgewijs op de salsa leggen.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen kort aan beide kanten. Blus af met een scheutje Calvados. Hussel nog een minuutje door elkaar en verdeel de warme garnalen vervolgens over de bordjes. Zorg ervoor dat ze mooi op de avocado liggen. Bon appetit!