Ga terug

Salade met kastanje, peer, spek en stroop

Salade met kastanje, peer, spek, stroop en stukjes Cantal
Bereidingstijd10 minuten
Gang: Salade
Keuken: Franse Keuken
Trefwoord: herfst salade, kastanje, peer, spek
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 80 gram spekblokjes gerookt
  • 6 kastanjes uit een pot
  • 1 eetlepel schenkstroop
  • 140 gram gemengde sla
  • 2 rijpe peren ik gebruik 'Comice'
  • 25 gram Cantal kaas ik gebruik 'Cantal entre deux AOP'
  • 2 eetlepels witte balsamico azijn
  • 1 theelepel Franse mosterd

Instructies

  • Bak de spekblokjes in een koekenpan op middenhoog vuur tot ze mooi knapperig zijn. Zet het vuur uit.
  • Hak de kastanjes in grove stukken en doe ze bij de spekblokjes in de pan. Hussel even door elkaar, zodat er een laagje bakvet op de kastanjes komt.
  • Doe een eetlepel schenkstroop in de pan en hussel alles goed door elkaar. Laat even staan, terwijl jij verder gaat met de rest van de salade.
  • Doe de salade op een serveerschaal. Snijd de peren in vieren en verwijder schil en klokhuis. Snijd in dunne plakken en leg dakpansgewijs in één lange baan op de salade.
  • Schep de spekjes en kastanjes uit de pan en verdeel ze over de peer.
  • Snijd de Cantal in kleine blokjes (ongeveer ter grootte van de spekblokjes) en verdeel over de salade.
  • Giet twee eetlepels witte balsamicoazijn in de pan en voeg een theelepel mosterd toe. Roer de achtergebleven jus los. Hou dan de pan schuin om al het vocht naar beneden te laten lopen en klop alles met een vork tot een mooie (dunne) vinaigrette. Sprenkel de vinaigrette over de salade en serveer. Bon appetit!