Ga terug

Franse Linzen salade

Franse Linzen salade met geroosterde zoete aardappel, knolselderij en blauwe kaas
Totale tijd26 minuten
Gang: Salad
Keuken: Franse Keuken
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 500 gram zoete aardappel geschild en in grove blokjes gesneden (+/- ter grootte van 2 dobbelstenen)
  • 300 gram knolselderij geschild en in grove blokjes gesneden (+/- ter grootte van 2 dobbelstenen)
  • 1 rode ui geschild en in parten gesneden
  • 10 salieblaadjes
  • 1 blik linzen (de Puy) uitgelekt = +/- 250 gram
  • 1 citroen
  • 1 teen knoflook gepeld en fijngehakt
  • 3 eetlepels platte peterselie fijngehakt
  • 3 eetlepels munt fijngehakt
  • 50 gram blauwe kaas ik gebruik 'Roquefort'
  • zout en versgemalen peper
  • olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een bakplaat klaar en leg daar bakpapier op.
  • Doe de blokjes zoete aardappel en knolselderij in een grote kom. Voeg ook de partjes ui en blaadjes salie toe.
  • Voeg twee eetlepels olijfolie toe en royaal zout en peper. Meng alles door elkaar en stort de inhoud van de kom op het bakpapier.
  • Rooster de groente 25 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  • Doe de linzen in een schaal. Voeg twee eetlepels olijfolie toe. Rasp een deel de citroen boven de kom (ongeveer halve citroen = 1/4 theelepel. Snijd daarna de citroen doormidden en knijp één helft uit boven de kom (hou ongeveer 2/3 eetlepels aan).
  • Voeg de knoflook, peterselie en munt toe. Doe de afgekoelde geroosterde groente in de kom en hussel alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper (let op: je voegt vlak voor het serveren nog blauwe kaas toe en dat zorgt ook voor een 'zoutje').
  • Voor het serveren: Verdeel de blauwe kaas over de salade (kleine brokjes - anders wordt het veel te uitgesproken) en schep nog even voorzichtig om. Bon appetit!