Salade met aardbei, venkel en pancetta
Salade met aardbei, venkel, pancetta, doperwt, verse basilicum en een honing vinaigrette
Voorbereidingstijd5 minuten min
Gang: Salad
Keuken: Franse Keuken
Trefwoord: salade aardbei
Porties: 2
Auteur: Onze Franse Keuken
- 2 knollen venkel
- 8 plakjes pancetta
- 15 aardbeien
- 50 gram doperwtjes vers of uit diepvries (geen kleine - maar normaal formaat)
- 8 blaadjes basilicum
Honing vinaigrette
- 5 eetlepels olijfolie
- 1,5 eetlepel witte balsamico azijn
- 1 theelepel grove mosterd
- 1 theelepel honing
Snijd de harde onderkant van de venkel. Snijd de venkel op de dunst mogelijke stand van je mandoline in dunne plakjes (bij mij schiet de mandoline vaak van 1/8 stand naar 1/4 stand als ik dit doe - is niet erg, maar hoe dunner hoe beter).
Kook de doperwtjes 4/5 minuutjes en spoel ze daarna af met koud water. Je kunt ze ook in een ijsbadje leggen (gewoon een paar ijsblokjes in je kommetje erbij doen) - dit om de mooie felgroene kleur en het knappertje te behouden.
Bak de plakjes pancetta - ik bak ze zonder toevoeging van boter of olie, maar dat kan je uiteraard toevoegen voor het bakken. indien gewenst. Laat de plakjes uitlekken op een beetje keukenpapier. Scheur de pancetta vervolgens in grove stukken.
Maak de vinaigrette: hussel alle ingrediƫnten van de vinaigrette door elkaar tot je een mooie gladde vinaigrette hebt.
Snijd de aardbeien in vieren en maak vervolgens de schaal op: verdeel de venkel, doperwtjes, aardbeien, stukjes pancetta over een serveerschaal. Steek de blaadjes basilicum ertussen en besprenkel met de vinaigrette. Bon appetit!