Udon noedels met pittige garnalen
Lichte maaltijd voor 2 personen of flinke maaltijd voor 1 persoon
Voorbereidingstijd13 minuten min
Gang: Main Course
Keuken: Oosters
Trefwoord: Udon noedels met pittige garnalen
Porties: 2
Auteur: Onze Franse Keuken
- 90 gram Udon Noedels
- 3 Kardemom peulen
- 15 gram pistachenootjes gepeld gewicht, grof gehakt
- 1 lente ui alleen het groen
- 1 avocado
- 1 eetlepel koriander fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 theelepel sesamolie
- 300 gram gepelde garnalen
- 1 mespunt Sambal Badjak of meer naar smaak
- 1/2 limoen rasp & sap
- zout & peper
Kook de Udon noedels volgens de instructies op de verpakking. (die van mij moeten 10 minuten koken). Giet af (ik spoel ze ook even kort af met koud water) en doe in een grote kom.
Plet de kardemompeulen en doe de korreltjes in je vijzel. Meng de korrels fijn in de vijzel (je hebt daarna ongeveer een 1/2 theelepel kardemompoeder).
Snijd het groen van de lente ui in dunne ringen. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe de ui en avocado samen met de grof gehakte pistache nootjes bij de noedels.
Voeg gemalen kardemom, koriander, olijfolie, sesamolie, limoen rasp en sap toe en hussel alles door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Bak de garnalen met een flinke mespunt (of meer naar smaak) Sambal Badjak even kort in een koekenpan. Verdeel de noedels over één à twee borden (of een platte serveerschaal) Schep de garnalen op de noedels en serveer. Bon appetit!