Ga terug

Uiensoep met venkel en Vadouvan

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd45 minuten
Gang: soep
Keuken: Franse Keuken
Trefwoord: uiensoep
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 400 gram uien (na schillen), in dunne ringen gesneden
  • 20 gram roomboter
  • 100 gram venkel harde bodem verwijderd, in dunne ringen gesneden
  • 25 ml Grand Marnier
  • 2 à 3 theelepels Vadouvan kruiden
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 eetlepel bloem vol
  • 1,25 liter rundvleesbouillon sterke

Instructies

  • Smelt de boter in een grote koekenpan. Voeg de uienringen en venkelringen toe en gaar alles op halfhoog tot laag vuur 10 minuten, terwijl je regelmatig roert.
  • Voeg dan een scheut Grand Marnier toe (25ml ongeveer) en laat alles nog 4 minuten verder garen. Nog steeds regelmatig roeren.
  • Voeg dan 1/2 theelepel zout en 2 à 3 theelepels Vadouvan toe. Ik voeg 3 toe, maar dan voel je het best een beetje in je keel. Dus je kan voor een minder uitgesproken variant misschien het best de eerste keer met 2 theelepels beginnen. Roer alles goed door elkaar en laat nog een minuutje garen.
  • Schep de inhoud van je koekenpan over in een soeppan. Zet de soeppan op het vuur en strooi dan een volle eetlepel bloem over de uien en roer goed door. Gaar nog twee minuten.
  • Giet dan de runderbouillon erbij, draai het vuur hoog en breng aan de kook.
  • Draai het vuur laag, zodra de soep kookt. Doe een deksel op de pan en laat de soep drie kwartier pruttelen.
  • Proef de soep en breng indien nodig op smaak met nog wat extra Vadouvan, of verdun hem enigszins met wat extra bouillon. Bon appetit!