Ga terug

'Code Geel' Salade Caprese

Vrolijke salade met tomaat, gele paprika, mozzarella en een gepofte paprika vinaigrette met kerrie
Voorbereidingstijd5 minuten
Gang: Salad
Keuken: Mediterranean
Trefwoord: salade caprese
Porties: 2
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 1 gele paprika
  • 2 ananas tomaten , of GELE tomaten
  • 1 bol buffel mozzarella
  • 1 eetlepel pijnboompitjes geroosterd
  • 8 kerstomaatjes gele en/of oranje

Gepofte gele paprika vinaigrette met kerrie

  • 1/2 gele paprika poffen onder de grill en daarna zwart geblakerde velletje verwijderen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel witte balsamico azijn
  • 1 eetlepel sap van een sinaasappel
  • 1 snuf zeezout

Instructies

  • Begin met het poffen van je paprika voor de vinaigrette. Zet de grill aan van je oven en leg de paprika helft met zijn bolle kant naar boven op aluminiumfolie op je ovenrooster. Pof totdat de schil zwartgeblakerd is. Laat even afkoelen en verwijder daarna het zwarte velletje.
  • Maak de vinaigrette: Doe de gepofte paprika met de olie, azijn, kerriepoeder, sinaasappelsap en zeezout in je keukenmachine en meng tot een gladde gele vinaigrette.
  • Snijd de tomaten en buffelmozzarella in plakjes en je gele paprika in ringen.
  • Leg de plakjes tomaat, ringen paprika en plakjes mozzarella afwisselend dakpansgewijs in een cirkel op een schaal. Verdeel de vinaigrette erover en bestrooi met de pijnboompitten. Versier met de gehalveerde kerstomaatjes en serveer. Bon appetit!